Kauhajoen Moottoripyöräilijät Ry

Kerhon historiaa 25 vuotta 1982-2007

Aluksi Moottoripyöräilijät toimivat Kauhajoen Moottorikerhossa 1970-luvun alussa moottoripyöräilyn kasvattaessa suosiotaan. Autourheilun kasvavan suosion lisääntyessä 70-luvun loppupuolella moottoripyöräilijät alkoivat miettiä oman kerhon perustamista ja oma kerho perustettiinkin 15.5.1982.

Perustajajäseninä olivat: 80-luvun alun kalustoa
Hannu Ranta-Pantti
Heikki ja Merja Rantala
Jarmo ja Hannele Perälä
Esko.Hakkola, Pauli Kytöharju
Veli-Matti ja Ulla Iso-Koivisto
Kari Kortesmäki
Hannu Heinola
Erkki ja Ritva Loukko
Pasi Rinne
Kalevi ja Päivi Harju
Harri ja Marja Reiniö
Harri ja Sirpa Lehtinen.

Ajatuksena oli kehittää moottoripyöräilyä Kauhajoella yhdessä muiden järjestöjen ja viranomaisten kanssa turvalliseen ja järkevään suuntaan. Kerho järjesti myös yleisurheilukilpailuja jäsenilleen kesäisin, lajeina lentopallo, pituushyppy ja muut kuviot. Syrjähyppyjä ei harrastettu, kuuleman mukaan. Kerhomme toiminnassa perustajajäseniä on edelleen vahvasti mukana. Heidät on kutsuttu ainaisjäseniksi.

Ensimmäinen johtokunta:
Puh.joht. Hannu Ranta-Pantti
Vara.pj. Heikki Rantala
Siht. Hannele Perälä
Rahast.hoit. Esko Hakkola

Vuonna 1982 ja siitä muutamia vuosia eteenpäin järjestettiin keväisin Ruosteenpoistokursseja eli ennakoivan ajon kursseja, jonne olivat tervetulleita motoristit ja mopoilijat.

Ensiaputaitoja on myös ylläpidetty yhteistyössä Kauhajoen Ensiapuryhmän kanssa.

Pienimuotoisia moottoripyöränäyttelyitäkin on järjestetty silloin tällöin, viimeksi oli vuonna 2003 näyttely, joka onnistui erittäin hyvin ja josta kiitokset puuhanaisille ja -miehille.

Perinteisin tapahtuma on tietysti Nummijärviajo. Kävijöitä on ollut muutamasta sadasta muutamiin kymmeniin, riippuen kevään epävakaisista säistä. Vakiokävijät tulevat kuitenkin säästä riippumatta. Ainakin yksi vieras on luvannut tulla vielä seuraavanakin vuonna, vaikka kokoontumisajo loppuisi!! Ruokahuolto on toiminut loistavasti ja maistuvasti. Camping-alue on kuivaa kangasmaastoa vähän kosteammallakin kelillä ja on sellainen juttu joka täytyy itse kokea, siispä suunta NUMMIJÄRVI-AJOON.

Vuonna 2002 naismotoristit järjestivät omia viikkoajelu-iltojaan, jossa lisääntynyt nicebikella menon kasvaminen näkyi selvästi, toki pyöriä oli monentyyppisiä.

Perinteiset ajokauden avajaiset järjestetään keväisin Kaskisista olevien jäsentemme kanssa, ja vastaavasti syysajelu ajokauden päättäjäisten yhteydessä.

Jäsenmäärämme on kasvanut kovasti moottoripyöräilyn suosion myötä, tervetuloa joukkoomme.